Tentang kami

pfizerlogo

Sebagai sebuah organisasi yang sentiasa mengutamakan pesakit, Pizer sentiasa mengikuti perubahan semasa untuk berkembang dan mencipta dunia yang lebih sihat. Itulah sebabnya kami melancarkan Upjohn, sebuah perniagaan baru yang berteraskan minda keusahawan dan rasa tujuan. Diilhamkan dari warisan sebuah syarikat yang mengutamakan sains, Upjohn memanfaatkan 20 produk biofarmaseutikal yang paling ikonik di Pfizer – termasuk terapeutik Kardiovaskular, Sakit, Psikiatri dan Urologi untuk permikiran yang strategik dan operasi yang tangkas. Rawatan kesihatan kini semakin ditakrifkan oleh golongan kelas sederhana, fokus kepada tahap kemampuan dan kualiti serta penyakit tidak berjangkit yang semakin meningkat. Kerana itulah, Upjohn, dengan menggabungkan ketangkasan sebuah syarikat permulaan dengan keupayaan perusahaan Fortune 100 dapat menginovasi and menjalankan pelaksanaan yang tangkas untuk mengaktifkan portfolio kami, meningkatkan hasil pengeluaran dan melanjutkan penyelidikan dan perkembangan.

Kini, Upjohn berkhidmat lebih daripada 100 + pasaran dan mempunyai rangkaian sebanyak 9 tapak kilang pengeluaran yang berkualiti dan boleh dipercayai. Dengan akar inovasi dan kecerdikan teknologi, Upjohn sentiasa bersedia untuk membawa portfolio ubat-ubatan ke peringkat seterusnya, membawa ubat-ubatanyang boleh mengubah hidup pesakit di seluruh dunia dan menjejaki laluan baru untuk industri ini.

onehttp://msh.my/

Persatuan Hipertensi Malaysia (MSH) telah didaftarkan secara rasmi di bawah Pendaftar Pertubuhan pada tahun 1993. Matlamat utama Persatuan tersebut adalah untuk menggalakkan pendidikan awam mengenai tekanan darah tinggi, untuk membantu ke arah kawalan optimum tekanan darah tinggi dan menggalakkan penyelidikan dan penerbitan atas penjagaan yang lebih baik dalam pengurusan tekanan darah tinggi.

Objektif Khusus Persatuan adalah untuk:

  • Menggalakkan kajian asas dan klinikal dan mendidik doctor-doktor dan kakitangan para perubatan mengenai hipertensi dan untuk menyebarkan pengetahuan mengenai hipertensi.
  • Mendidik orang ramai dan berkhidmat kepada semua pesakit hipertensi di Malaysia dan semua yang berminat dengan tekanan darah tinggi dan menasihatkan pesakit hipertensi untuk mengekal aktif dan menjalani kehidupan yang biasa dan berguna.
  • Menggalakkan pengurusan dan kawalan tekanan darah tinggi yang kos efektif
  • Berhubung dengan badan-badan antarabangsa yang berkaitan dengan hipertensi dan mengadakan mesyuarat pendidikan atau menyediakan perkhidmatan di peringkat tempatan dan serantau.
  • Menyusun, mencetak, menyiarkan dan mengedarkan risalah dan / atau jurnal oleh pakar-pakar mengenai hipertensi.

twohttp://www.malaysianheart.org

NHAM telah menyumbang kepada pengajaran dan latihan dalam kardiologi. Ia menggambarkan idea Sukaman Kuliah, yang mencalonkan Dr Charles Toh sebagai penerima pertama Anugerah ini dan Dr Nik Zainal sebagai penceramah kedua. NHAM bertanggungjawab atas merangsang penyelidikan dalam kardiologi. Ia telah menganjurkan beberapa seminar pengajaran dalam echocardiography, angioplasti koronari, kegagalan jantung, pacing jantung dan elektrofisiologi.

NHAM kini telah menjadi suatu kisah kejayaan. Ia banyak terhutang kepada ahli-ahli yang sanggup berkhidmat di Majlis dan mengorbankan masa dan usaha mereka. Tetapi kejayaan bukannya satu destinasi tetapi ianya sesuatu perjalanan. Ia tidak boleh berakhir.

threewww.dietitians.org.my

Persatuan Dietit Malaysia (MDA) adalah sebuah badan profesional bagi dietitian yang ditubuhkan pada tahun 1994. Sejak penubuhannya, MDA berfungsi sebagai platform untuk mewakili dietitian di Malaysia untuk mencapai visi dan misi bersama kami.

http://www.nasam.org

Persatuan Strok Kebangsaan Malaysia (NASAM) adalah organisasi tidak berasaskan keuntungan pertama di Asia Tenggara yang menawarkan perkhidmatan pemulihan untuk mangsa strok dan sokongan kepada keluarga mereka. NASAM adalah penyokong kuat "kehidupan selepas strok", dan matlamat utamanya ialah:

  • Untuk menyediakan perkhidmatan pemulihan untuk membolehkan mangsa-mangsa strok dapat kembali ke kehidupan yang normal walaupun dengan kecacatan
  • Untuk mempromosikan konsep pencegahan strok dengan meningkatkan kesedaran orang ramai tentang risiko strok

Ia adalah misi jangka panjang NASAM untuk membuat pemulihan strok yang dapat diakses oleh mangsa-mangsa strok, terutama kepada golongan miskin dan mereka yang tinggal di kawasan luar bandar. Kini, NASAM mengendalikan sembilan pusat di Petaling Jaya, Ampang , Pulau Pinang, Perak, Melaka, Sabah, Johor, Kuantan dan Kedah, dengan kira-kira 500 mangsa strok yang menghadiri sesi pemulihan setiap hari.