Tentang kami

logo

Viatris adalah syarikat penjagaan kesihatan global yang ditubuhkan pada tahun 2020 dengan gabungan Mylan dan Upjohn, bahagian legasi Pfizer. Dengan mengintegrasikan kekuatan kedua-dua syarikat ini, termasuk tenaga kerja global kami ~ 40,000, kami berhasrat untuk meningkatkan akses kepada ubat-ubatan yang berkualiti pada harga yang berpatutan untuk pesakit di seluruh dunia, tanpa mengira geografi atau situasi.

Portfolio global kami termasuk produk jenama ikonik yang terkemuka serta jenama global ulung ; ubatan generik, termasuk generik berjenama dan kompleks; ubat biosimilar; dan ubat-ubatan tanpa preskripsi yang merangkumi pelbagai kawasan terapeutik. Kami nekad untuk membantu mewujudkan komuniti yang lebih sihat di seluruh dunia melalui pendidikan, jangkauan luas dan akses untuk rawatan yang lebih baik.

Di Viatris, kami memiliki salah satu infrastruktur komersial global yang terbaik dalam industri, dengan jangkauan yang seimbang di seluruh Amerika Utara, Eropah, rantau Asia Pasifik dan pasaran berkembang atau ‘emerging’ . Pengeluaran global kami yang berkualiti tinggi, serta keunggulan saintifik dan rangkaian rantaian bekalan yang luas bermakna kami dalam posisi yang unik untuk meningkatkan akses ubat kepada pesakit di seluruh dunia.

Kami berpusat di Amerika Syarikat, dengan tiga pejabat global di Pittsburgh, Pennsylvania, Amerika Syarikat; Shanghai, China; dan Hyderabad, India. Kami mengendalikan kira-kira 50 tapak perkilangan, yang menghasilkan dos ubat oral, suntikan, bentuk dos yang kompleks dan bahan-bahan farmaseutikal aktif. Kami juga mengekalkan saluran utama industri, terdiri daripada pelbagai generik kompleks, biosimilar dan jenama utama global.

Ketika kami berusaha untuk beralih sepenuhnya kepada jenama Viatris secara komersial dan beroperasi di seluruh dunia, anda mungkin melihat kedua-dua nama Mylan dan Upjohn di pasaran tertentu. Sepanjang proses ini, keutamaan kami adalah untuk kekal berkhidmat kepada pesakit dengan menyediakan penyelesaian inovatif untuk memenuhi keperluan penjagaan kesihatan mereka yang terus berkembang.

onehttp://msh.my/

Persatuan Hipertensi Malaysia (MSH) telah didaftarkan secara rasmi di bawah Pendaftar Pertubuhan pada tahun 1993. Matlamat utama Persatuan tersebut adalah untuk menggalakkan pendidikan awam mengenai tekanan darah tinggi, untuk membantu ke arah kawalan optimum tekanan darah tinggi dan menggalakkan penyelidikan dan penerbitan atas penjagaan yang lebih baik dalam pengurusan tekanan darah tinggi.

Objektif Khusus Persatuan adalah untuk:

  • Menggalakkan kajian asas dan klinikal dan mendidik doctor-doktor dan kakitangan para perubatan mengenai hipertensi dan untuk menyebarkan pengetahuan mengenai hipertensi.
  • Mendidik orang ramai dan berkhidmat kepada semua pesakit hipertensi di Malaysia dan semua yang berminat dengan tekanan darah tinggi dan menasihatkan pesakit hipertensi untuk mengekal aktif dan menjalani kehidupan yang biasa dan berguna.
  • Menggalakkan pengurusan dan kawalan tekanan darah tinggi yang kos efektif
  • Berhubung dengan badan-badan antarabangsa yang berkaitan dengan hipertensi dan mengadakan mesyuarat pendidikan atau menyediakan perkhidmatan di peringkat tempatan dan serantau.
  • Menyusun, mencetak, menyiarkan dan mengedarkan risalah dan / atau jurnal oleh pakar-pakar mengenai hipertensi.

twohttp://www.malaysianheart.org

NHAM telah menyumbang kepada pengajaran dan latihan dalam kardiologi. Ia menggambarkan idea Sukaman Kuliah, yang mencalonkan Dr Charles Toh sebagai penerima pertama Anugerah ini dan Dr Nik Zainal sebagai penceramah kedua. NHAM bertanggungjawab atas merangsang penyelidikan dalam kardiologi. Ia telah menganjurkan beberapa seminar pengajaran dalam echocardiography, angioplasti koronari, kegagalan jantung, pacing jantung dan elektrofisiologi.

NHAM kini telah menjadi suatu kisah kejayaan. Ia banyak terhutang kepada ahli-ahli yang sanggup berkhidmat di Majlis dan mengorbankan masa dan usaha mereka. Tetapi kejayaan bukannya satu destinasi tetapi ianya sesuatu perjalanan. Ia tidak boleh berakhir.

threewww.dietitians.org.my

Persatuan Dietit Malaysia (MDA) adalah sebuah badan profesional bagi dietitian yang ditubuhkan pada tahun 1994. Sejak penubuhannya, MDA berfungsi sebagai platform untuk mewakili dietitian di Malaysia untuk mencapai visi dan misi bersama kami.

http://www.nasam.org

Persatuan Strok Kebangsaan Malaysia (NASAM) adalah organisasi tidak berasaskan keuntungan pertama di Asia Tenggara yang menawarkan perkhidmatan pemulihan untuk mangsa strok dan sokongan kepada keluarga mereka. NASAM adalah penyokong kuat "kehidupan selepas strok", dan matlamat utamanya ialah:

  • Untuk menyediakan perkhidmatan pemulihan untuk membolehkan mangsa-mangsa strok dapat kembali ke kehidupan yang normal walaupun dengan kecacatan
  • Untuk mempromosikan konsep pencegahan strok dengan meningkatkan kesedaran orang ramai tentang risiko strok

Ia adalah misi jangka panjang NASAM untuk membuat pemulihan strok yang dapat diakses oleh mangsa-mangsa strok, terutama kepada golongan miskin dan mereka yang tinggal di kawasan luar bandar. Kini, NASAM mengendalikan sembilan pusat di Petaling Jaya, Ampang , Pulau Pinang, Perak, Melaka, Sabah, Johor, Kuantan dan Kedah, dengan kira-kira 500 mangsa strok yang menghadiri sesi pemulihan setiap hari.